Choď na obsah Choď na menu
 


Seriály, ktoré si zamilujete ❤️ #1

29. 3. 2018

Ahojte všetci! Tak a som tu s daľším článkom. Článok som sa rozhodla rozdeliť na niekoľko části, čiže v jednom članku je typ na jeden seriál. Pre tentokrát tu pre vás mám typy na úplne úžasné seriály (aspoň pre mňa), ktoré som si zamilovala a dúfam, že vy si ich zamilujete tak isto, ako ja. Myslím, že podobný článok som už písala na starej verzii tohto blogu a kedže mi to prišlo ako zaujímavý nápad, tak prečo nie? K jednotlivým seriálom je napísaných viac podrobnejších informácii, pretože skoro každému seriáloholikovi záleží na iných faktoch ako napr. niektorí zhodnocujú aj kto písal scénar, alebo koľko má seriál sérii. Neviem síce ako vy, no ja som zaručene jeden z najväčších seriáloholikov a tento článok som písala nedlho po pozretí finále Charmed už asi po 8x takže tú moju “nadšenosť,” si až tak neberte :-)

1. THE VAMPIRE DIARIES

Žáner: Fantasy / Dráma / Romantický

Vysielanie: 2009 - 2017

Počet sérii: 

Počet epizód: 1. séria - 22 epizód

                        2. séria - 22 epizód

                        3. séria - 22 epizód

                        4. séria - 23 epizód

                        5. séria - 22 epizód

                        6. séria - 22 epizód

                       7. séria - 22 epizód

                       8. séria - 16 epizód

Dĺžka epizód:  40 - 45 minút

Domovská stanica: The CW

Vysielanie v SR a ČR: Markíza, Doma, Nova Cinema.... (momentálne sa vysiela na Nova Cinema 5. a 6. séria v slovenskom dabingu)

Režisérka: Julie Pliec

Scénar: Kevin Williamson, Caroline Dries

Kľúčové slová: Upíri, Nadprirodzeno, Milostné trojuholníky, Láska, Minulosť, Nádej, Túžby...

Herecké obsadenie: Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Candice Accola King, Kat Graham, Matthew Davis, Michael Trevino, Zach Roerig, Michael Malarkey.....

MÔJ NÁZOR & TÉMA:

Tento úplne TOPKOVÝ seriál by som si dokázala pozrieť, a aj pozrela asi miliónkrát a ešte nikdy ma neomrzel. Mne osobne sa seriál osvedčil skôr v češtine, čiže z mojej strany určite vyhráva český dabing. Slovenský dabing ako taký som nikdy nemala rada a keď som počula Stefana v slovenskom znení, tak som proste nemohla. Posledné 4 série (v súčastnosti, v roku 2018) nie sú ešte nadabované a pozrieť si ich môžte zatiaľ len v originále, ale titulky sú dostupné. Hoci v slovenskom dabingu je nadabovaná aj 5 séria a 6 séria. K tomuto seriálu bola dokonca napísaná aj knižná predloha od autorky L.J Smith.

Dej seriálu sa odohráva v malóm, na pohľad nudnóm mestečku Mystic Falls, v ktoróm sa to ale hemží nadprirodzenými bytosťami, ako sú upíri, čarodejnice, vlkodlaci, dvojníci, pútnici, hybridy....čo u mňa, kedže som milovníkom fantasy a nadprirodzena boduje na plnej čiare :-)

V tomto mestečku žije aj 17- ročná Elena Gilbertová, ktorá sa snaží vysporiadať zo smrťou jej rodičov, ktorí umreli pri autonehode. Pri autonehode bola v aute aj ona, a je zázrak, že sa jej podarilo prežiť. Teraz sa o ňu a jej mladšieho brata Jeremyho stará ich teta Jenna. Všetko sa ale zmení, keď do mesta dorazia priťažliví a záhadný bratia, Stefan a Damon Salvatore, ktorí sa do Eleny bezhlavo zamilujú. Majú však jedno tajomstvo, sú to totiž upíri. 

Pravdepodobne po prečítaní témy Vás napadlo, že to je niečo ako kópia Twilight Ságy (pokiaľ ste ju videli) no zaručujem Vám, že to tak naozaj nie je, a že tento seriál sa oplatí pozrieť. Dej sa totiž postupne vyvíja, takže žiaden strach pre tých, ktorým idú na nervy tie seriály v ktorých sa dookola omielajú milostné trojuholníky, upíri alebo vlkodlaci. 

Podľa môjho názoru bol dej najviac pútavý a nepredvídateľný počas prvých troch sérií keď ma scénar na starosti Kevin Williamoson, ktorý je naozaj skvelý scénarista. Potom ho vystriedala Caroline Dries, ktorá scénar dla môjho názoru viac menej zanedbávala. Počas jej scénarovania už bolo zvykom, že hlavné postavy zomierali a zrazu zázrakom zmŕtvychvstávali.

Po 6. sérii zo seriálu odišla hlavná predstaviteľka Nina Dobrev (Elena Gilbert) a vtedy sa seriál zamerial skôr na vzťah medzi Damonom a Stefanom a ubral sa trochu iným smerom a začalo to byť o niečo zaujímavejšie, aj keď ma odchod Niny úprimne a veľmi mrzel, pretože Nina je jedna z mojích najobľúbenejších celebrít (a asi aj tá úplne najobľúbenejšia).

Ja osobne som sa prvýkrát zo seriálom stretla v roku 2015 a ešte presne si pamätám, ako som ho objavila :-)

Čo sa týka mojích obľubených postáv tak tam patrí určite: Katherine, Elena, Bonnie, Damon, Stefan, Caroline, Kai, Rebekah, Klaus, Lexi, Alaric, Enzo, Jo...

Čo sa týka sérií moje hodnotenie je asi takéto:

1. séria - 100% (zaujímavá zápletka, pútavá téma, sympatické postavy...)

2. séria - 100% (moja obľubená, najmä kvôli Katherine)

3. séria - 100% (dokonalé flashbacky a rodinka Mikaelsonových dodáva seriálu nový šmrnc)

4. séria - 90%

5. séria - 90% (osobne som mala radšej druhú polovicu tejto série)

6. séria - 90% (vznik nového shipu, na ktorý nedám dopustiť)

7. séria - 90% (sice mi tu veľmi chýbala Nina Dobrev, no táto séria aj tak vedela zaujať, aj keď už to nebolo to pravé)

8. séria - 60% (z môjho pohľadu bola toto najhoršia séria, iba s niekoľkými svetlými momentami)

 

Čo sa mi páčilo:

~ Kostými ~ nevyhnutne musím povedať, že kostými boli naozaj dokonalé. Veľmi sa mi tiež páčili aj rôzne stredoveké kostýmy pri pohľadoch do minulosti, a to najmä šaty.

~Hudba~ Hudba bola daľším faktorom, ktorý ma vedel zaujať. Tvorci vždy perfektne doladili hudbu k rôznym scénam tak, že sa úplne hodila a k tomu ešte aj  s dobrým vkusom.

~Mágia~ Viem, že to možno znie zvláštne, no taktiež sa mi osvedčili rôzne tie magické rituály, kúzla a používanie magických schopností. Taktiež sa mi veľmi páčili ako zakomponovali upírsku face, ktorá vyzerala naozaj dôveryhodne. 

~Emócie~ Musím úprimne dodať, že pri scénari, a to najmä pri Willamsnovi som sa vedela do scén perfektne vcítiť akoby som to čo oni, pravé naozaj prežívala. Celé to bolo nádherne precítene :-)

~Scény z minulosti~ Milujem a vždy som aj tieto scény v minulosti milovala. Páčila sa mi tá atmosféra a šarm vtehdajšej doby.

~Ohľaduplnosť zo strany Bonnie~ Bonnie bola jednou z postáv, ktoré sa vždy dokázali obetovať pre dobro druhých a to aj Bonnie neustále robila začo ju naozaj obdivujem. Vždy dávala prednosť tým druhým pred sebou a často pre ostatných pykala. Ja som už len dúfala, že Damon nezavolá Bonnie ako návnadu :-) Teda až dokým sa navzájom prestali nenávideť. 

~Zmeny postáv~ Je to až neuveriteľné ako veľmi sa dokázali takmer všetky postavy za tých 8 sérií zmeniť. Mne osobne sa páčilo napr. ako sa zmenila Caroline z panovačnej na empatickú. Trochu ma však mrzelo, keď sa z Eleny, ktorá bola vždy súcitná a spravodlivá stala tak trochu bezohľadná a sebecká. Taktiež aj Bonnie prešla veľkou zmenou rovnako ako Damon. 

ODKAZY:

O seriáli: https://www.serialzone.cz/serial/upiri-deniky/

Epizódy na zhliadnutie: https://www.topserialy.to/the-vampire-diaries

Epizódy na stiahnutie: https://uloz.to/

 

Tak, to by bolo z mojej strany všetko k tomuto seriálu, aj keď by som toho dokázala povedať snáď milión, no nechcem veľmi spoilerovať. Dúfam, že sa Vám článok páčil a že Vás seriál zaujal tak, ako mňa.

 

Vaša EMTINI

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Kde sa da sledovat online

(Alex, 18. 7. 2020 13:29)

Ahojte tento serial sa da sledovat online tu: https://filmyaserialy.com/upirske-denniky/