Choď na obsah Choď na menu
 


Problems of Bloggers

4. 2. 2018

Ahojte! Som tu s novým článkom, tentokrát sú to....PROBLÉMY BLOGEROV. Tak...ja už len dúfam, že sa Vám článok bude páčiť no a myslím, že môžme ísť nato ;-)

1) NÁPADY, AUTORSKÉ PRÁVA, VZHĽAD ČLÁNKOV

Toto je asi jeden z najväčších problémov blogerov. Keď už konečne uznáte, že by ste už mali napísať nový článok a idete sa do toho pusiť, pravdepodobne to skončí niekoľko mesačnou neaktivitou. Pretože niekedy býva naozaj veľký problém, vymyslieť o čom budete písať článok. Musí to nejako zaujmúť čitateľov a na druhej strane to nesmie porušovať autorské práva a musí to byť pekne spravené a napísané.

Väčšinou sa za pekné články považujú články, ktoré sú....bezchybne napísané a upravené a sú plné zaujímavých obrázkov či videí. No, lenže tu nastáva práve ten problém....ak nechcete porušiť autorské práva, za ktorých porušenie by ste museli zaplatiť...nemôžte do článku pridať len tak obrázok, alebo video aké chcete. 

Na jednej strane nechcete písať sáme obkecávačky, pretože nie všetkých to musí baviť....ale musíte sa v tom o čom píšete vyznať, a čo najmenej kopírovať z iných stránok, alebo blogov. A kedže vysvetlovanie niečoho v článku nemusia všetci pochopiť, väčšinou je teda skvelé pridať nejaké fotky alebo videá, na pochopenie, alebo inšpiráciu. Alebo je taktiež skvelé aj pridať nejaký odkaz na stránku. 

Ďalším faktom je, že článok musí byť zaujímavý nie len pre Vás, ale hlavne pre čitateľov. Čiže nie len, že musíte vyškrtnúť všetky články obsahujúce porušovanie autorských práv, ale aj toto. 

2) ČAS

Tento problém je taktiež jeden z najhorších. Áno, písanie je jedným z mojích koníčkov, no popri škole a domácich povinnostiach na to nie je vôbec čas. A obzvláš nemám čas pomaly ani na jeden z mojích koníčkov. A naviac okrem blogu mám aj veľa sociálnych sietí, ako Wattpad, Instagram, HPD.cz....... a omnoho viac na ktorých musím byť taktiež aktívna. Preto ma naozaj a úprimne mrzí, že články vychádzajú naozaj tak málo často, no čas mám jedine cez víkendy, alebo prázdniny, prípadne keď som chorá, ale vtedy mi je nanič :-(  Možno ste si aj všimli, že aj iná väčšina blogerov, sa za to dosť často ospravedlňuje, takže je mi to naozaj ľúto, a chápem, že sa tešíte na nové články, tak, ako ja sa väčšinou teším na nové epizódy seriálu. Naozaj na to nezostáva veľa času, tak už len dúfam, že to chápete :-)

3) ŠKOLA

Áno, aj toto býva dosť veľkým problémom, aj keď to možno zo začiatku tak neznie. Totiž keď sa o Vašóm blogu začne šuškať v škole a všetci naň začnú chodiť, nie je to veľmi príjemné. Niektorí sa Vám aj kvôli tomu čo tam píšete môžu začať posmievať....A najhoršie je keď každú nechcenú a nepodstatnú vec, ktorú ste tam napísali na Vás v škole začnú vyťahovať. Mne sa to už bohužial stalo :-( Preto všetkým blogerom radím, nehovoriť o svojomu blogu ani kamarátom, keď nechcete aby naň išli alebo o ňom niekomu povedali. Samozrejme, ale pokiaľ chcete aby naň ľudia chodili, alebo tam nemáte utajenú identitu, tak to je na Vás. Ja osobne som si svoj blog založila skôr pre ľudí, ktorých bavia rovnaké veci ako mňa, aby som im poradila, prípadne ony poradili mne :-) no a sčásti som si tento blog založila aj pre seba. 

4) KOMENTÁRE

Tento problém býva častým aj u väčšiny blogerov. No to som už trochu odbočila :-) Taktiež je hrozné keď sa Vám do komentárov začnú vŕtať spolužiaci (až Vám zaplnia celý blog, že už sa komentáre písať nedajú) a vyťahovať tam na Vás niečo......alebo písať nenávistné komentáre. No to sa až tak často nestáva. Horšie je keď ľudia začnú s komentármi typu "výstrel.” To je ten typ komentárov, keď sa niaky s prepáčením debili, nudia a tak po každóm blogu vypisujú komentáre typu : ,,Ty si taká p*ca”......atď. A väčina blogerov využíva komentáre k tomu, aby vedeli názor ľudí, čo si o tom myslia, alebo čo majú zlepšiť, napraviť. A keď niekto začne s týmto....väčšina blogerov si totiž komentáre berie dosť k srdcu a väčšinou nepočíta s tým, že to si len dakto robí srandičky.....a potom je ten človek smutný, že čím si to zaslúžil. Je jedno čo kto robí, ale stále je to človek čo má aj svoje city. 

Taktiež osobnú kategóriu medzi komentármi majú tie typické "nadšenecké,” komentáre. To sú tie komentáre typu : ,,Ahoj! Ty si taká super. Kde bývaš? Aké je tvoje telefónne číslo? Akú farbu máš najradšej? Nemohli by sme sa niekedy stretnúť?” Naozaj som rada, že sa Vám moja tvorba páči no....nemyslíte, že to je už niekedy prehnané? Ako neberte si to zle, no občas chcete vedieť až príliš osobné veci....Viete, že ja vám odpoviem, pretože som len človek a naozaj som rada, keď niekto komentuje môj blog a páči sa mu :-) A taktiež si s Vami rada píšem :-) 

Ďalšie komentáre, čo sú už také trochu "moc,” sú komentáre kde riešite Vaše osobné konverzácie....myslím, že to si viete vyrieši aj cez súkromný chat :-) Pretože nie len, že to zapĺňa pamäť blogu, kedže aj blog má svoj obmedzený počet priestoru...ale nijako to s blogom nesúvisí. Ako absolútne nemám problém, keď sa medzi sebou na blogu rozprávate, alebo si radíte....no veci ako hádky naozaj môžte riešiť aj súkromne. 

5) ROZPÍSANÉ PRÍSPEVKY

Tento problém, som sa rozhodla zaradiť až ako posledný, pretože sa možno nedeje všetkým blogerom a nebýva až taký častý, každopádne je však dobré spomenúť ho. Ide o to, keď ste si už konečne našli čas aj tému článku....je to úplne super. No problém príde vtedy, ak Vám náhodou zhasne displej, alebo na niečo kliknete....celý príspevok je úplne FUČ! A vtedy ma to naozaj dokáže hrozne naštvať....pretože predstavte si, že tak dlho pracujete na peknóm a dlhóm článku niekoľko hodín a za pár sekúnd je vaša práca úplne preč! Mne sa to stalo tiež len nedávno, keď som pre Vás mala úplne super a hrozne dlhý článok no aspoň polka z neho sa úplne vymazala. Myslím, že všetci viete, že keď píšete článok nemusíte ho hneď publikovať, ale dať medzi rozpísané a vtedy občas tiež nastáva problém. Napr. Ja pre Vás píšem jednu dobu väčšinou viac článkov naraz a rôzne do nich píšem podľa nálady a inšpirácie, ako je to napr. aj teraz. 

 

Tak, to by bolo k dnešnému článku všetko. Dúfam, že som Vám aspoň trochu priblížila tieto blogger problems a že sa článok páčil :-)

 

- E

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Emtini

(No proste Ja, 22. 12. 2018 11:17)

Podľa mňa sa nemusíš báť povedať svojím dobrým kamarátom o svojom blogu. Napríklad mne sa celkom páči a mám rada aj teba a neviem pochopiť že si mi o ňom nepovedala skôr.